Sportvereniging KIS

Zoeken

Vertrouwens Contact Persoon

Loopt u, binnen onze sportvereniging tegen een probleem op waar u in vertrouwen met iemand over wenst te praten, dan kunt u contact op nemen met onze vertrouwens contact persoon. 

We willen een sportvereniging zijn waar iedereen zich veilig en welkom voelt. Desondanks kan het gebeuren dat jij dit anders ervaart binnen de vereniging. Heb je te maken met ongewenst gedrag, dan wil de vertrouwenscontactpersoon dat weten en samen met jou zoeken naar een oplossing.

Ongewenst gedrag zoals pesten, discriminatie, (seksuele) intimidatie, bedreiging of diefstal zullen we bij de KIS niet accepteren. Voel jij je buitengesloten of mag je niet zijn wie je bent, ook dan kun je contact opnemen met de vertrouwenscontactpersoon (vanaf hier VCP).

Het kan zijn dat je zelf  te maken hebt met ongewenst gedrag, maar je kunt het ook bij iemand anders zien gebeuren. Ook als coach, trainer, begeleider, medesporter of ouder vragen we je om  contact op te nemen met de vertrouwenscontactpersoon. Bij een vermoeden van seksuele intimidatie zijn coaches, trainers en begeleiders zelfs verplicht om dit te melden bij de VCP.

Wat doet de VCP?

De VCP zal naar jouw verhaal luisteren en samen met jou kijken naar mogelijke verdere stappen. Soms is het probleem binnen de vereniging op te lossen en in andere gevallen is het slim om deskundigen erbij te betrekken (Centrumveiligesport). Elke stap die we ondernemen, gaat in overleg met de melder.  De VCP is onafhankelijk en jij mag in overleg de melding anoniem doen.  Meer informatie over het functieprofiel van een Vertrouwenscontactpersoon treft u HIER.

Wie is de VCP van KIS?

Mijn naam is Willie Bakker. Ik heb 44 jaar in het onderwijs gewerkt, zowel Basisschool als Pabo. Als coach heb ik vele studenten begeleid met hun studie. Ik ben bekend met problemen die studenten meemaakten en samen hebben we gezocht naar oplossingen. Ik kan goed luisteren en oordeel niet.

Hoe kun je de VCP van KIS bereiken?

Via mijn e-mailadres wambakker@gmail.com  en ik neem binnen 48 uur contact met je op. Mocht ik door omstandigheden niet reageren, dan is een andere veilige optie https://centrumveiligesport.nl/

Wat doet onze sportvereniging meer?

Naast het feit dat wij een Vertrouwens Contact Persoon hebben ingesteld, gaan onze maatregelen nog verder.

 

Middels onze pagina Seksueel Overschrijdend Gedrag kunt u kennis maken met de maatregelen die onze sportvereniging heeft genomen.