Sportvereniging KIS

Zoek

Zwemlessen voor kinderen met beperking

Hoewel niet onze hoofdactiviteit, biedt onze sportvereniging één keer in de week zwemles aan. Onze doelgroep bij deze zwemlessen zijn die kinderen die in het regulier zwemonderwijs door hun beperking tussen wal en schip vallen. 

Of de groepen zijn te groot, de prikkels die ze ontvangen kunnen ze niet verwerken. Het tempo ligt veel te hoog of hun fysieke beperking gooit roet in het eten. 

Bij onze sportvereniging staan een aantal vrijwilligers klaar om deze groep kinderen zwemles te geven. Hetzij één op één of in hele kleine groepjes.

Dit wordt, zoals gezegd, door VRIJWILLIGERS gedaan. Wij nemen de tijd voor deze kinderen door ze in eerste instantie één op één zwemonderwijs aan te bieden. 

Wij geven zwemles volgens de methoden van de ENVOZ.  

Mocht een kind om één of andere reden er niet in slagen om zich op te maken voor een regulier zwemdiploma, maar is hij of zij watervrij en kan zij zich in bijzondere situaties redden in het water, dan beschikt de ENVOZ over een bijzondere diploma reeks, de VISSEN serie. 

Vooropgesteld dat het kind kan zwemmen en watervrij is, zijn de eisen gesteld aan dit diploma speciaal samengesteld voor kinderen met een beperking. 

 

Zwemmen Jeugd bij KIS

Zweminstructeur bij KIS

Onze vereniging heeft een aantal zweminstructeurs bereid gevonden om onze doelgroep zwemles aan te bieden. Deze zweminstructeurs zijn onderdeel van ons kader. 

Met onze methode loopt de wachtlijst voor zwemles erg op. Wij zouden nog gebruik kunnen maken van een vrijwilliger die ook onze doelstelling kan ondersteunen. 

Onze zweminstructeurs geven les conform de A-B-C diploma en vissen serie (kinderen met beperking). 

 

 

 

Ook zweminstructeur worden?

Wij kunnen nog vrijwilligers gebruiken voor onze zwemlessen. Ben jij gediplomeerd zweminstructeur of wil je graag je zwemonderwijs diploma halen? Dan kan de KIS wellicht iets voor je betekenen. Indien jij voor ons een diploma wenst te halen, betalen wij de kosten voor je. Voorwaarde is dat je minimaal 5 jaar verbonden blijft aan de KIS.