Sportvereniging KIS

Zoeken

Para-badminton

Heeft u een lichamelijke- en/of verstandelijke beperking en wilt u ook graag een snelle racket sport doen! Dan is aangepast badminton ‘de sport’! Badminton is een sport waarbij u uw coördinatie vermogen zienderogen ziet verbeteren! Spelers die ‘moeilijk ter been’ zijn is het een uitstekende sport om hun beenspieren te stimuleren en voor rolstoel-afhankelijke spelers is deze sport uitstekend voor de rolstoelvaardigheid! U slaat dus een aantal denkbeeldige vliegen in één klap!

Badminton als uitgangspunt van uw revalidatie

De meeste mensen die bij onze vereniging binnen komen zijn de mensen die in een revalidatieproces zitten, en dan zijn de oefeningen gebaseerd op badminton prima voor u. Bij revalidatie badminton zijn de oefeningen immers gebaseerd op het regulier badminton, met dat verschil dat onze oefeningen uw lichamelijke prestaties moeten verbeteren en niet het spel badminton. Lees daarover hier meer.

 

Wijzigingen ten opzicht van regulier badminton

Het aangepast badminton kent een paar kleine aanpassingen t.o.v. het reguliere badminton. Zo speelt u de enkelspellen niet op een heel veld, maar op een half veld! Juist voor mensen die niet zo goed ter been zijn, maar wel graag een racket sport willen doen, is dit een uitermate adequate oplossing.

Bij de KIS word zowel door rolstoelers als door ‘lopers’ het spel gespeeld. En wij spelen ook door elkaar heen. Veel informatie over dit spel vind u op de site van rolstoel- en aangepastbadminton.nl

Wel rolstoelgebonden maar geen sportrolstoel?

Wilt u weten of aangepast badminton iets voor u is, maar u heeft geen sportrolstoel. U kunt deze lenen voor maximaal vier maanden via Uniek Sporten. U kunt daar hier meer over lezen.

Er wordt door ons op woensdagavond gespeeld in de sporthal van revalidatiecentrum Heliomare te Wijk aan Zee (Relweg 51). Er wordt door jong en oud gespeeld, op eigen niveau.

De tijden van 19:00 tot en met 20:30 uur. Van half negen tot negen is specifiek voor wedstrijdspelers, om voluit te kunnen spelen.

Wij spelen in de sporthal van revalidatiecentrum Heliomare
Relweg 51
1949 EC Wijk aan Zee 

Kom een keer kijken en speel een keer mee. 

U krijgt training van twee zeer gedreven trainers die hun sporen op het nationale en internationale veld hebben bewezen. Omdat u als aangepaste speler toch kwetsbaar bent voor deze blessure gevoelige sport, krijgt u veel technische training. Daarmee voorkomt u blessures. Uiteraard blijft tijd en voldoende ruimte over voor een fijne wedstrijd. Meestal spelen we na de training een dubbel-cq mix spel. En we rouleren veel om iedereen gelijke kansen te bieden. Maar zoals reeds vermeld, kom gerust een keer meespelen!

parabadminton noord holland

Trainers Inge & Timo Bakker. (Foto René Wolters)

 

Lidmaatschap

Om te kunnen badmintonnen bij sportvereniging KIS moet men lid worden van onze vereniging.

Ons verenigingsjaar loopt van 1 januari tot en met 31 december, dus gelijk aan het kalenderjaar. 

Wordt je later in het jaar lid, betaal je naar rato.

Opzeggen kan alleen schriftelijk (net als aanmelden), en de kosten kun je HIER bekijken.