Sportvereniging KIS

Zoeken

Badminton als uitgangspunt van uw revalidatie

Zit u in een revalidatieproces en zoekt u een sport als uitgangspunt voor uw revalidatie? Denk dan eens aan ‘badminton’. Denk dan niet direct aan zo’n groot veld, netten en veel vliegen en springen, maar aan de basis van dit mooie spel.

Of u nu een lopend revalideert of vanuit een rolstoel, met de basisbeginselen van badminton kunnen wij veel oefeningen verzinnen om uw lijf te trainen en te herstellen.

U leert met de basisprincipes van het badminton beter lopen c.q. rollen. Want u moet immers goed onder de shuttle komen te staan. Bij ons ervaren wij dat dit met kleine stapjes gaat, maar het gaat vooruit. Eén blik op badminton.nl en u weet dat u als revalidant niet bij een reguliere badmintonvereniging hoeft aan te kloppen. Daar draait over het algemeen alles op snelheid en op winnen. Bij het revalidatie badminton heeft u al gewonnen als u ten opzichte van de achterliggende tijd verbeteringen merkt in uw herstel proces. Wij zijn er vervolgend trots op daarvan deelgenoot te zijn.

Onze oefeningen hebben dus ook effect voor uw dagelijks bestaan. Uw loopvermogen wordt versterkt en revalidanten in een rolstoel zullen merken dat ze een betere rolstoelvaardigheid ontwikkelen.

Ook veel revalidanten hebben problemen met het coördinatievermogen. Door de oog-hand coördinatie binnen het spel badminton gaat u echt sprongen vooruit maken.

Daarnaast hebben wij een zeer hartelijke en sociale groep. Iedereen mankeert wat, dus u mag fouten maken. U mag bij een service de shuttle missen, u mag als ontvangende partij de shuttle missen. Waar het om gaat is, dat u beetje bij beetje, weer leert terug te komen in de maatschappij. Daarbij is het niet van belang of u uitstekend badminton kan spelen.

Bent u echt zover dat u wel volop wedstrijden kunt spelen, dan maken wij in gezamenlijkheid de keuze om u definitief naar de badminton afdeling van onze vereniging over te hevelen en dan mag u ook landelijke wedstrijden spelen. Maar voor het zover is, gaan we ons eerst focussen op uw revalidatie en zijn de oefeningen niets anders dan alleen afgeleid van het badminton spel.

badminton_revalidatie bij sportvereniging KIS